Beste dierenliefhebbers en ezelliefhebbers,

 

Er is veel gebeurd, helaas niet alles positief. Op 5 september is het nieuwe bestuur voor de periode 2023 tot 2028 gekozen, of beter gezegd, het oude bestuur is voor de komende 5 jaar bevestigd. Dat is het goede nieuws.

 

Minder positief is de ontwikkeling van de voerkosten. Vóór de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne betaalden we nog €21 voor een baal stro van 400 kg. Nu vraagt onze leverancier €100 plus 10% btw voor dezelfde baal. Hetzelfde geldt voor graan. De kosten voor water zijn gestegen van €4500 per jaar naar €9000 per jaar. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de grote tractor totaal schade opgelopen. Veel ezelpaten zijn in deze periode van ons heengegaan. In deze tijden is het moeilijk om nieuwe ezelpaten te vinden.

 

Daarom hebben we in het bestuur besloten het aantal ezels aan te passen aan de uitgaven en inkomsten. Dat valt ons zwaar. We vragen daarom alle ezelpaten en sponsors na te denken over hoe ver ze ons kunnen helpen en vrijwillig hun bijdrage te verhogen. Zodat er zo min mogelijk dieren moeten worden afgestaan. We zeggen dankjewel. Dank aan degenen die ons al zo geweldig steunen met vrijwillige extra donaties. Dit bericht is niet voor hen bedoeld. We hopen en vragen om uw begrip.

 

Het bestuur, Jürgen, Andrea, Edith en Alex

 

Xalo, 7 september 2023


Belangrijk!

We hebben de bankrekening bij de Deutsche Bank Moraira/Denia opgezegd en gesloten. We verzoeken iedereen die daar heeft overgemaakt alleen nog maar over te maken naar de rekening van Sabadell Spanje. We zeggen dankjewel.


Spendenkonto in Spanien:

Sabadell Xaló 

 FUND BURRO PATRIM MUNDO CV

Banco Sabadell
IBAN ES85 0081 1068 71 0001032011

BIC BSABESBBXXX